portada web trail mitja del castell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EL PAPIOL
LA MITJA DEL CASTELL

 
   

LA VILA:

El Papiol és una vila i municipi de la comarca del Baix Llobregat, que s'estén entre els darrers contraforts de la serra de Collserola, el riu Llobregat i la riera de Rubí. La major part del terme és accidentat, amb el punt més alt al cim Puig Madrona, de 336 m, i una gran part forma part del parc de Collserola.

El poble es va formar sobre un turó de 160 m d'altura al voltant del castell, que es troba documentat des del 1.115, essent Ramon Berenguer III el primer senyor del Castell. El 1.315 la població havia crescut prou perquè la parròquia fos traslladada de l'ermita de la Salut (aleshores anomenada Santa Eulàlia de Madrona) fins al poble.

El castell del Papiol s'ha triat com la icona de la cursa perquè és la imatge de la població per la història i cultura que atresora i el lloc de privilegi en el punt més alt de la mateixa.

La imatge del castell reforça valors de la cursa com ara la noblesa i la força. Per això hem triat que el logo i el nom de la Cursa giri al voltant d'aquest motiu.

http://www.elpapiol.cat/papiol/portada/index.php

http://www.poblesdecatalunya.cat/municipi.php?m=081580

ajuntament El PapiolCasa de pedracastell de el papiol

esglesia parroquial santa eulaliabiblioteca El Papiol

 

PORTA DE COLLSEROLA:

El Papiol és porta de Collserola, a pocs quilòmetres de casa tenim paratges espectaculars per la seva naturalesa i història, la nostra cursa discorre per tots aquests llocs coexistint esport i respecte al medi ambient.

Actualment es troba en auge les activitats esportives relacionades amb Collserola (per exemple a la Carretera de les Aigües) i cal aprofitar perquè totes les famílies que visiten Collserola per a una caminada o per practicar esport, puguin accedir des de El Papiol.

http://www.parcnaturalcollserola.cat

les escletxespuig madronapuig madrona El Papiol

rierada papiolermita la salut parc de collserola

 

 
peu sponsors web mitja del castell
facebook de la mitja del castell twitter de la mitja del castell